fredag 11 februari 2011

Vilka fina dagar vi haft på Kho Yum.

I går kväll frågade jag en tjej, som jag pratat med tidigare, om hon hade haft en fin dag. Svaret var JA, och när jag frågade henne vad hon gjort, svarade hon: ”Ingenting!”
Så går livet för de flesta här ute på Kho Yum.
"Leoparstisken" ligger och väntar på sitt byte!
Björg och jag fann en liten trevlig resort, Woodland Lodge, lite längre nord på öns västsida. Här lånade vi fina klappstolar och här åt vi lunch. Här är också ett fint rev, som det är jättefint att snorkla runt. Se den fula fisken som ligger och lurar på sitt byte.
När vi satt på ”vår” bungalow-varanda kom det en varan gående. De är ganska mäktiga med sin metern långa kropp.
Varanerna är visst ganska vanliga här ute på öarna.
Kvällen avslutades först med en drink i Coco-bar för att avnjuta ännu en flott solnedgång över Kho Phi Phi. Därefter åt vi en god middag på Joy Resort, Hot Pan, som smakade helt förträffligt.
Vi har nu vår sista dag här på Kho Yum, för lördag fm åker vi in till Krabi och stannar där till onsdag då vi tar sista etappen på vår resa i Thailand upp till Bangkok.
Dagen har vi tillbringat i ”våra” fluktstolar vid Woodland Lodge, som igår.
Andaman Special och Pina Colada och solnedång,
 kärtoch trevligt sällskap,vad mer kan man önska sig!
Just nu sitter vi på en liten restaurang i fiskelandsbyn. Vi tog taxi (mopedtaxi) och fick då se lite mera av ön. Här har vi gått runt och sett hur människorna lever sitt vardagliga liv som fiskare, reparera sina fångstredskap mm.
Fortfarande är allt bra, men det är varmt, tom lokalbefolkningen ojar sig. Vattentemperaturen håller 33-35 gr och i luften är det ytterligare några grader.

Hot Pan, som smakade förträffligt.

Vi hörs från Krabi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar