måndag 21 februari 2011

Bangkok 2

Vårt äventyr närmar sig sluten. De sista dagarna har vi upptäkt Bangkok på vårt eget sätt, med lokala bussar och båtar på floden Chao Phraya samt våra fötter. Vi tycker att vi kommer närmare det verkliga Bangkok på detta sättet.

Wat Arum Ratchawararam (Dawn templet)
Somdet Phracho Taksin bron, med skytrain korsande floden.
Bangkok växer och skyskraporna sträcker sig mot höjden, på båda sidorna av folden Chao Phraya.
 Men i värmen blir man fort törstig och som väl är, är det inte långt mellan vattenhålen. Undantaget är när man kommer allt för långt ifrån där turister normalt vankar. Detta skedde bl.a. när vi var i Nonthaburi i norra delen av Bangkok. Då fick vi släcka törsten med medhavd vattenflaska.
Söndag förmiddag skulle jag bjuda Björg på te på det välkända Oriental hotel, men lyckades lura in både henne och mig på Lebua dome jätteflotta hotel i stället. Här var det framdukat teservice, så jag trodde länge att vi hade komiit rätt. Men skit, vi beställde i alla fall te och fint var det. Så fort vi druckit upp tet i våra koppar kom det en vacker dam och fylde på. Vi fick också delikata chokladbitar som tilltugg, och så fort vi tagit en, så kom det fler. Bilderna nedanför talar sitt tydliga språk.
Man skönk ljupt ner i de flotta fotöljerna.


Både te och choklad blev påfyllt utan att be om det, hela tiden....

Visst njuter vi vår fina testund.
I butiksfönstret såg Björg en liten hund, och vi blev tillfrågade om vi ville komma in och hälsa på hunden.....

....Björg KAN INTE gå förbi, så det blev en goosestund med mopsen!

När vi går och promenerar, går vi ofta in i små gator och gränder, och då dyker härliga motiv upp!

Hotellets bassäng på taket utnyttjade vi flera timmar varje dag. Ser det inte fint ut?


Söndagsmiddagen intog vi på en gata i Chinatown, som har ett yrande liv med massor av matställen.
Thanon YaoWarat, Chinatown, Bangkok

Här är vår trevliga taxichaufför, som tog oss till flygplatsen, en resa som tar 45 min, och kostar 300 Bath (60 Nkr). Stackarn, han fick böter för att han stannade och plockade upp oss, men han var ändå lika glad.

Vi befinner oss nu på Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi, efter att smidigt passerat pass- och säkehetskontrollerna.
Klockan är kvart på tio på kvällen här i Bangkok och vid midnatt skall första etappen ta oss till London och därifrån till Oslo. Vi återkommer när vi kommit hem. Vi hörs....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar