lördag 19 februari 2011

Bangkok

Så är vi här igen, bara ett år sedan sist! Flygresan från Krabi gick perfekt och vi slutar inte att beundra hur effektivt allt är på Suvarnabhumi-flygplatsen. Bagagen kom fort och allt är så väl uppmärkt så det är inga problem att hitta fram.
Vi tog en taxi helt till hotellet på Kho San Road, en resa på 45 min. och det kostade inte mer än 300 Bath, ca 60 Nkr.
Vi bor mitt på den välkända backpacker gatan Kho San Rd, på Rikka Inn. De har en fin bassäng på taket och den använder vi några timmar varje dag.


Vi har åkt runt lite i denna enormt stora stad. Vi vill helst använda kollektiva kommunikationer. En dag tog vi expressbåt på floden Chao Phraya helt upp till Nonthaburi i norra Bangkok.
Linje 56 är en fin rundtur i Bangkok!
Det finns inga rundtursbussar i Bangkok, men här har vi ett exempl på hur du gör din egen rundtur med en vanlig buss:
Ta t.ex.buss 56 från Wat Bowon Niwet, Th.Bowon, inte alls långt ifrån KhoSan.
Bussen går runt och kommer tillbaka till samma plats. Korsar floden Chao Phraya, över till den östra sidan och så tillbaka efter ca en och en halv timma, pris: Nok 1,25!! Men välj en gammal buss utan AC, bara öppna fönster.
Vi har upptäkt en mycket fin "lunch-restaurang", som heter Swensen´s och de serverar världen godaste glass, kolla deras hemsida! Glass till lunch, det är gott i värmen det.
En kväll tog vi en flodbåt med fyra rätters middag och Thai-underhållning medan båten sakta gled fram på floden. Vackert i månskenet, med alla ljus i Bangkok och god mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar