söndag 23 januari 2011

Taman Negara

Onsdagen tog vi en tre dagars utflykt till Taman Negara Nationalpark, som är en av världens äldsta regnskogar.
För att komma dit var det först tre timmars busstur till Kuala Tembling Jetty, och därifrån tre timmars båttur upp över floden Tembling till nationalparkens huvudkvarter i Kuala Tahan.
Första kvällen var vi med på en nattvandring i djungeln. Guiden visade oss massa konstiga insekter. Vi såg också skorpioner, till Björgs stora skräck. Vi såg även ett par vilda djur, hjortar och Tampirer, som vi kom väldigt nära.
Torsdags förmiddag var det åter igen en tur in i djungeln. Tillsammans med Jasmine från Australien och vår guide Memet, tog vi en mycket våt båttur uppströms i forsarna. Vi var helt genomblöta, men vattnet i floden är ju så varmt och vi var förberedda på det, så det gjorde inget, det var bara förfriskande.
När vi kom iland var det ”sju millioner” med trappsteg för att komma upp tlll (Canopy Walkway) hängbroarna 40 meter över backen, 11 broar i allt, världens längsta, enligt broschyrerna. Det var lite oroligt och spännande att gå på dessa broar för Björg och mig, som båda har höjdskräck! Men det gick fint och det var spännande att kunna se livet i djungeln också uppe i trädkronorna.
Färden gick så vidare inne i djungeln, upp på berget. Efter en timmas hårt slit i den fuktiga värmen nådde vi utsiktspunkten, Bukit Teresek med fantastisk vy över djungeln och Malaysias högsta berg, Gonung Than,2187 möh.
Utflykten fortsatte så till en by, bebodd av urinvånare från djungeln, Orang Assli.
På vägen tillbaka fick vi tid till ett stopp för badning i floden. Eftersom dagen varit stenhård var vi eniga om att en öl hade smakat gott. Memet körde Jasmine till en plats där de köpte ölen till oss. Tror det smakade gott?
Vi träffade också två tjejer från Canada, Lindsay och Katy, som var inne på slutet av deras fem veckors långa trip.

Resan från djungel gick med båten och vi då körde medströms gick färden undan på mindre än två timmar. Efter en lunch och yttreligare tre timmar i buss var vi tillbaka i Kl och checkade in på samma hotell igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar