måndag 17 januari 2011

Melaka, 1.a stopp i Malaysia

Vi har nu kommit till Melaka (Malaka el.Malacca), en plats som Björn har drömt om att besöka i flera år, och så äntligen här.

Nedanför är ett fotoalbum med bilder från Melaka. Tryck på pilen så blädras bilderna fram. 
Vill du se bilderna över hela din skärm, trycker du fyrkanten nede till vänster.
http://so2011.alsmark.se/#11
Staden osar av spännande historia. Här har det tack vare stadens strategiska läge vid Malakka-stredet utspelats mycket historia. På 1400-talet var stadens hamn den största i regionen med handel med bl.a.Kina, Indonesioen, Siam (i dag Thailand).
Så kom i tur och ordning portugiserna (1509), holländarna (1641) och engelskmännen (1824) och tog över makten av Melaka, bara avbrutet av den japanska okupationen under 2.värlskriget.Inte förrän 1957 blev Melaka och Malaysia en självständig stat Så snacka om spännande historia.

Vi har bott på eleganta Puri hotel i Chinatown, inrymt i ett gammalt peranakan-hus. Byggnaden tillhörde tidigare ägaren av en gummiplantage. Hotellets lobby är möblerad med vackra antikviteter.


De drygt två dagar vi tillbringade här, gick vi runt och såg på mycket av dessa historiska minnena, åt underbart god mat och träffade många intressant Malaysier. Väldigt många pratar bra engelska, så det är lätt att prata med dem . 

Vi kom också i kontakt med Kirsti och Per från Sörumsand i Norge, som är på en två månaders resa i sydostasen, Laos mm. Se deras reseblogg här>>

"Våra"trishaw`s utanför ett kinesiskt tempel.
Vi hyrde också varsin cykeltaxi (Trishaw) för att komma oss runt i staden.

Här är massor med restauranger och vi valde koncekvent asiatiska ställen. ALLA har serverat mycket god mat och vi vill gärna rekommendera en liten restaurang
Riverine Coffeehouse som ligger helt vid flodens västra sida,mitt emot St.Francis Xavier kyrkan.
Söndagen tog vi det lungt och satt bl.a. på en utebar och skrev detta. Vi var och fick en härlig skulder/ryggmassage. En skön avkopplingsdag som avslutades med ännu ett besök på Riverine Coffeehouse.Nästa mål för vår resa är Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, omtalas här som KL, dit vi reser med buss idag måndag.
Vi hörs....

3 kommentarer:

 1. Hei Bjørnen MOM er meg, Morten fra Rasta. Veldig hyggelig å følge med på Bloggen. Kjempe fine bilder også. hils til Mimmi. :)

  SvaraRadera
 2. jag gillade bilderna !
  emilie

  SvaraRadera
 3. Thanks Bjorn for mentioning Riverine Coffeehouse ! Appreciate it very much and really good to have you at my place

  Best regards

  Bert
  Riverine Coffeehouse
  Malacca

  SvaraRadera