onsdag 26 januari 2011

Kho Yao Noi 3 - Rundtur på ön

F-n vad dum man kan vara!
Tisdag gick mest med till att "bota" mig efter olyckan, Nang gjorde en fabelaktig jobb. Tuen tack för hjälpen. Faktiskt blev det ett aldig så litet dopp i havet också innan en regn-och åskskur drog in över ön.


Onsdag hyrde vi altså en bil med Ten som duktig pilot/guide. 

Gummisaft från träden
 Han körde oss runt ön och vi stoppade först vid en gummiplantage där han redogjorde för procendyren att tappa gummisaften från träden.
Kvalitén på de nymanglade gummistyckena känns bra!


Vidare åkte vi till en liten landsby där all i byn bor i hus som står på stolpar i havet. När vi besökte byn var det ebb så vattnet var borta. Ön han stor skillnad på ebb och flod, vilket gör att det vid ebb är nästan omöjligt att bada.
Utmed vägen passerade vi risfält där vattenbufflarna gick fritt och betade. De kan bara odla ris en gång per år under regnperioden.
Efter en härlig lunch på restaurangen Je´taime i öns enda sk.samhälle bjöd guiden Ten in oss till sina föräldrars hus, så vi fick hälsa på dem. Det var också intressant att se ett genuint Thailändskt hem, helt motsatsen till vår möblerade hem. Kläderna hände inte i garderober utan på en ställning i vardagsrummet. Inga möbler, de sitter på golvet och sover bara på en tunn matta på golvet.
Ten gick ut och högg ner kokosnötter från en palm och serverade oss helt purfärsk kokosnötmjölk. Det var jättegott och spännade.
Den fem långa timmar turen avslutade på en fiskeodling, där den unga ägaren i tillägg till vanlig uppfödning också hade all världens konstiga fiskar, enbart för att thailändska barn och ungdommer och turister skall få möjlighet att se fiskarna i lrvande livet. All uppfödning gjordes på naturlig föda i form av sardiner och musslor. Ingen konstgjord pellets här alltså!
Hemma hos Ten´s föräldrar

Ett thailändskt hem

Vattenbufflar gick och betade på de risfälten


Fiskelandsbyn på Kho Yao Noi

Färsk kokoksnöt direkt från palmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar